Likviditetsstyring i København

Likviditetsstyring med udgangspunkt i jeres drift

Vil du have et overblik pengestrømmen i din virksomhed? EAS tilbyder likviditetsstyring med udgangspunkt i din virksomheds drift i København. Der udarbejdes et månedligt estimat med en prognose over virksomhedens likviditet for en fremtidig periode på 3-6 måneder efter behov.

Virksomhedens pengestrøm har stor betydning for en stabil drift. Summen af ind- og udbetalinger i en given periode, kan man betegne som virksomhedens cash flow. Der skal på længere sigt være et positivt cash flow i virksomheden, således at der logisk set indbetales flere penge end der udbetales. Det betyder, at virksomheden skal skabe en indtjening, som bidrager til øget likviditet. Man kan også sige, at driftens likviditetsvirkning skal være positiv.

Opererer din virksomhed med kredit?

Næsten alle virksomheder opererer med kredit, hvilket medfører, at der går noget tid inden penge modtages eller betales for en vare eller ydelse. Det er derfor nødvendigt at styre disse pengestrømme sådan, at virksomheden altid har den tilstrækkelige likviditet til rådighed til at betale for sine kontante kapacitetsomkostninger, f.eks. husleje og lønninger.

Det kan være belejligt i en periode at have en driftskredit i form af en kassekredit i en bank, men en virksomhed bør generelt på længere sigt stræbe efter at være selvfinansierende. De sidste mange år har vist, at det kan være problematisk at være afhængig af kortfristet fremmed finansiering fra banker o. lign. “Cash is King”.

En virksomhed, som ønsker at udvikle og forny sit forretningsmæssige grundlag, kan have vanskeligt ved selv at finansiere større projekter, og her kan en kapitaltilførsel være en løsning. Det vil i så tilfælde være relevant at udarbejde en business plan med en kalkule, der beskriver, hvordan lånekapitalen bliver tilbagebetalt. Læs mere om vores ydelser inden for lån til virksomhed her.

Er du interesseret i at høre mere?

Hvis du har spørgsmål, så er du meget velkommen til at kontakte os. Vi kan kontaktes på telefon 26 25 27 19, ved at sende en mail eller ved at udfylde vores kontaktformular. Vi ser frem til at høre fra dig.

Egekvist

Kontakt
Asger Egekvist

Regnskabskonsulent
Accounting Consultant

Regnskabskonsulent Asger Egekvist er indehaver af EAS og har tidligere arbejdet på chefniveau i handels- og servicevirksomheder med opgaver indenfor økonomi og strategi og som sparringspartner for ledelsen. I 2006 stiftede Asger Egekvist firmaet Egekvist Consult, som i 2010 blev omdannet til EAS Egekvist Accounting Services. Hvis du vil have professionel regnskabsassistance eller hjælp til proaktiv forretningsudvikling til rimelig pris, så udfyld kontaktformularen og bliv kontaktet indenfor 24 timer eller ring til regnskabskonsulent Asger Egekvist på tlf. 26 25 27 19 mellem 9-16 og aftal et gratis indledende møde.